BültenPiyasadan HaberlerTeknoloji'den Haberler

Teknolojiden Haberler

Mercedes-Benz Vision EQXX tek şarjla 1000 kilometrelik testi tamamladı. Dünyanın önemli otomobil üreticileri arasında yer alan Mercedes Benz, 2030 yılına kadar elektrik dönüşümünü tamamlama hedefiyle elektrikli araçlarını tanıtmaya ve piyasaya çıkarmaya devam ediyor. Otomobil markası, yeni elektrikli araba modeli Mercedes-Benz Vision EQXX’in sürüş testlerinin başarıyla tamamladı.

 


Elon Musk Twitter’ı Satın Aldı. Elon Musk’ın 14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmasının üzerinden 10 gün bile geçmeden başarılı iş insanı,

Twitter’ın tamamını satın aldı. Kısacası Twitter’ın Elon Musk’a satışıyla ilgili müzakereler bugün tamamlandı. Elon Musk, Twitter’ı satın almak içinse 44 milyar dolar ödedi.

 


 

 

Nokia Rusya’dan çekiliyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya’ya gönderimlerini ve yeni iş anlaşmalarını durduran Nokia, Rusya’daki Ar-Ge araştırmalarını da durduruyor. Nokia, Rusya’daki Ar-Ge araştırmalarını, ülkeden çıkartarak başka ofislerde devam edecek. Nokia’nın son yıllardaki şebeke ve ağ yatırımları ise, şirketi bu konuda ciddi anlamda ilerletti. Rusya’daki bilgi akışını devam ettirmek isteyen ve Rusya vatandaşlarına interneti kesmek istemeyen Nokia, kritik ağ ekipmanlarının arızalanmaması için, bu ekipmanların bakımını desteklemeye devam edecek. Nokia, bu kararın şirketin finansal gücünü pek etkilemeyeceğini belirtti. 2021’de Nokia’nın Rusya’daki satışları şirketin genel kazançlarının %2’sinden daha azını oluşturdu bu nedenle Nokia, bu kararı verirken pek zorlanmamışa benziyor. Nokia’nın Rusya web sitesi, şu anda erişilemiyor ve muhtemelen uzun bir süre böyle kalacaktır. Bakalım hangi firmalar, Rus yaptırımlarına devam edecek.

 


 

Yatay kuyularda sıkıştırılmış doğal gaz depolanabilir. ABD Enerji Bakanlığı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı(NREL) araştırmacıları, sıkıştırılmış doğal gaz yoluyla yenilenebilir enerjiyi depolamak için yatay gaz ve petrol kuyularının kullanılmasını amaçlıyorlar.

Yatay kuyular, sunduğu avantajlarla endüstride yaygın olarak kullanılıyor ancak hızla aktiflik durumunu yitirme eğilimindeler. Ekip, kapatılmamış bu yatay kuyuların sıkıştırılmış doğal gaz için bir depolama çözümü olabileceğini düşündü ve çok sayıda bilgisayar simülasyonu gerçekleştirerek bunun hem uzun hem kısa vadede gerçekleştirilebilir yöntem olduğunu gözlemlediler.

Share:

Leave a reply