BültenPiyasadan Haberler

Piyasadan Haberler

İki ayda dış ticaret açığı 26 milyar dolar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini yayımladı. Verilere göre Şubat’ta dış ticaret açığı 12,07 milyar dolar oldu. Yılın ilk iki ayı itibariyle dış ticaret açığı 26 milyar doları aştı. Türkiye ekonomisi Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayında da yüksek dış ticaret açığı verdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin dış ticaret istatistiklerini yayımladı.

https://www.bloomberght.com/iki-ayda-dis-ticaret-acigi-26-milyar-dolar-oldu-2329139

Almanya’dan Çin’e rekor yatırım

Alman şirketleri, Alman hükümetinin Çin’e olan ekonomik bağımlılık yönündeki artan endişelerine karşın geçen yıl bu ülkeye 11,5 milyar euroluk rekor düzeyde yatırım yaptı. Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) tarafından yapılan hesaplamalara göre, Çin’e Alman şirketlerinin yatırımları 2016’dan sonra istikrarlı bir düşüşün ardından son iki yılda önemli ölçüde arttı.

https://www.bloomberght.com/almanya-dan-cin-e-rekor-yatirim-2329149

Togg T10X çekilişi tamamlandı

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek dijital çekiliş, noter huzurunda gerçekleştirildi. Dijital çekiliş, Togg’un Youtube kanalından ve TRT Haber’den canlı yayınlandı. Ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi arasından T10X almaya hak kazanan kişilerin listesinin saat 22.30’da Togg’un resmi internet sitesi üzerinden duyurulacağı bildirildi.

https://www.bloomberght.com/togg-t10x-cekilisi-tamamlandi-2329027

Share:

Leave a reply