Kitaplar

Duygusal Sermaye

Mehmet Semih Söylemez’in “Duygusal Sermaye” isimli kitabı, Nisan 2012 başlarında Final Kültür Sanat Yayınları’ndan çıkmıştır. Kitap beş kısımdan ve her kısım beş ile sekiz arasında değişen bölümlerden oluşmaktadır. Kitap içine serpiştirilmiş, ancak bu ülkede yetişmiş bir insanın söyleyip yazabileceği güzel öyküler yer almaktadır. Öyküler bu toplumun insanları tarafından yaşanmış, ama öykülerden çıkarılacak dersler evrensel boyuttadır.

Kitap, bir başarı öyküsü olan AGT firmasına tutulan bir ayna niteliğindedir. Bu aynaya yansıyanlardan herkesin alması gereken dersler Bulunmaktadır. Kitabın ana fikri, bir işyerinde insanın duygularının sermaye kadar önemli olduğudur. Kitap başarıyı yakalamak isteyen şirketler için önemli bir yol haritası niteliğini taşımaktadır.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu kitapla ilgili olarak “Türkiye’nin petrolü yok…” Fakat şunu da söylüyoruz : “ Türkiye’nin insanı var, Türkiye’nin girişimcileri var, Türkiye’nin gençleri var… ” Çünkü bizim hazinemiz, girişimci ruhumuzdur. Bu ülkedeki her bir kuruşun altında girişimcilik ve alın teri vardır. Bizim değerlerimiz toprağın altında değil, üstündedir.

“Duygusal Sermaye isimli bu eserin, toprağın üstündeki “değerlerimize” yeni değerler katacağını inanıyorum.” dedi.

Share:

Leave a reply