BültenTeknoloji'den Haberler

Teknolojiden Haberler

Elon Musk’un Beyin ve Bilgilgisayar Bağlantısını Sağlayan Yeni Yatırımı Neuralink

Elon Musk’un en dikkat çeken projelerinden biri de NeuraLink. Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin kurucusu olan Elon Musk tarafından desteklenen NeuraLink, genel olarak nöroteknolojiye çığır açan bir bakış açısı olarak görünürlük kazandı. NeuraLink, insan beyni ile bilgisayarın birleştirilmesini amaçlayan bir proje. 2016 yılında Musk tarafından kurulan NeuraLink şirketi insanın beyninin içine yerleştirilebilecek kablosuz mikro bilgisayar ara yüzleri ile insan beyni hakkında veri toplamaya çalışıyor. Yapay zeka ve insan beynini bir arada buluşturmayı amaçlayan bu projede şirketin asıl iddiası ise insan beyninin içine yerleştirilecek olan çiplerle alzheimer, demans ve parkinson gibi hastalıkların tedavi edilebileceği.

Kaynak: Popular Science Dergisi 2020/10 Sayı:102

MIT Araştırmacıları, Rüyaların Kontrol Edilebilmesini Sağlayacak Cihazlar Geliştiriyorlar

MIT’de 2017’de yılında kurulan Dream Lab’dan araştırmacılar, rüyalar üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.Dream Lab’dan araştırmacılar şimdi rüyaları çeşitli şekillerde izleyebilen ve rüyalarla etkileşime geçebilen açık kaynak kodlu bir bir eldiven üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacılar, hedeflerinin tıpkı Inception filminde olduğu gibi rüyalar üzerinde değişiklik yapmak ve rüya deneyiminin artırılması olduğunu söylüyorlar. Şu ana kadar uyku süreçlerinin takibin yanında rüyalara müdahale edilebildi. Buna ek olarak araştırmacılar ‘kaplan’ kelimesini kullanarak insanların rüyalarına kaplan simgesi yerleştirebildi.

Dream Lab’ın araştırmacı ekibi tarafından geliştirilen eldiven benzeri giyilebilir bu cihaz’ın ismi Dormio.

Kaynak: https://www.webtekno.com/ruyalari-kontrol-edebilecek-cihaz-gelistiriliyor-h90159.html

Google Duplex

Google Duplex, telefonunuzun sizin adınıza çağrı yapmasına izin veren bir teknoloji yeniliğidir.

Duplex, Google’ın kendi kişisel yardımcınız olma amacı ile geliştirdiği bir yapay zeka sistemidir. Google bu yeniliği ile telefon görüşmelerinizin bir kısmını sizin adınıza yapan bir tür robot programlamayı amaçlamaktadır. Google Duplex’i, otomatik aramalardaki ses kaydından farklı kılan şey, bir insanın yaptığı gibi konuşmalar yapmasıdır. Yani Duplex telefon görüşmeleriniz ile sizin için ilgilenen bir asistandır. Aynı zamanda gelecekte Duplex’in hem bireysel hem de iş dünyasında iletişimi daha kolay hale getireceğine inanılıyor.

 

Kaynak: https://www.appleuzmani.net/google-duplex-nedir-nasil-kullanilir

Share:

Leave a reply