BültenCGS Center’dan Haberler

CGS Center 2019 Yılı Faaliyetlerimiz

CGS Center olarak, aile şirketlerinin sürdürülebilirliği yolunda farklı platformlarda farkındalığı artırmaya devam ederken, şirketlerimizle zorlu ve yorucu, ancak çok verimli çalışmalar yürüttük.

Türkiye’nin üreten gücü AKO Grup, bünyesinde altı grup şirketi barındırmaktadır. AKO Grup ile çalışmalarımız 2019 yılında aile şirket anayasası ile başlamıştır. Aile-şirket anayasası çalışmasının başlamasının hemen ardından AKO Grup ile “Kurumsal Yönetim Uygulamaları ve Aile Anayasa’sının Sahaya İndirilmesi” projesi eş anlı yürütülmeye devam etmiştir.

Pelin Triko, 2019 yılı sonunda aile-şirket anayasası- ortaklar sözleşmesi çalışmasına başlanmıştır.

Eymer, 2019 yılı sonunda Eymer ile aile-şirket anayasası ve kurumsal yönetim çalışmasına başlanmıştır.


Andar Elektromekanik, 2018 yılında başlayan ortaklar sözleşmesi çalışmamız 2019 yılında da devam etmiştir.

Feba Elektronik, 2019 yılında kurumsallaşma çalışması yürütülmüştür.

Teknokar, 2018 yılında kurumsallaşma çalışmalarına başlamamızın ardından, 2019 yılında da “Kurumsal Yönetimde Çerçevesinde Aile Şirket Anayasa’sı” projesi ile çalışmalarımız devam etmiştir.

Denizciler Dökümcülük, 2018 yılında aile-şirket anayasası ile başlayan çalışmalarımız, 2019 yılında da kurumsallaşma ve kurumsal yönetim çalışmalarıyla devam etmiştir.

ANSA Ambalaj, 2018 yılında aile-şirket anayasasını yazmamızın ardından, 2019 yılında çalışmalarımıza kurumsallaşma ve kurumsal yönetim çalışmalarımız devam etmiştir.


Indigo Grup,
2018 yılında aile anayasasıçalışmalarını tamamladığımız İndigo Group ile çalışmalarımız 2019 yılında da kurumsallaşma ve kurumsal yönetim çalışmalarıyla devam etmiştir.

Üstünel, ile çalışmaya başlamamız, yaklaşık 6 yıl önce aile-şirket anayasası, kurumsallaşma ve kurumsal yönetim çalışmalarıyla olmuştur. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 2 yıl sonra, 2019 yılında EBRD projesi kapsamında Üstünel ile aile-şirket anayasasının revizyonu ve kurumsal yönetim çalışmalarımız devam etmiştir.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Danışmanlığı” projesi kapsamında belirlenen dört şirketle (Hatap Değirmen, Dura Makina, Güven Yem, Ünal Yem) mevcut durum tespiti ve çözüm önerileri çalışması gerçekleştirilmiştir.

Share:

Leave a reply