Aile ŞirketleriBülten

Sektöründe Öncü Kuruluş: Teknokar

Bültenimizin bu sayısında Teknokar’a yer verdik.

Teknokar 2004 yılında, savunma sanayisine hizmet vermek üzere iki mühendis kardeş Necla Yılmaz ve Özkan Gümüş tarafından kurulmuştur. İlerleyen yıllarda kuzenleri Oktay Gümüş’ün de aralarına katılmasıyla yoluna devam eden Teknokar, savunma sanayi sektöründe %100 müşteri memnuniyeti mottosuyla askeri harnes üretimi yaparak emin adımlarla ilerlemiştir.

Yerli ve milli teknolojiler geliştirerek, ülkemizin savunma sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak vizyonuyla yola çıkan Teknokar, zorlu şartlarda ve yüksek güvenilirlikte çalışan sistem ve alt sistemler için askeri ve endüstriyel standartlara uygun kablaj tasarımı ve üretimi yapmaktadır. Bu alanda geniş bir üretim ve test alt yapısını bünyesinde bulundurmaktadır.

Aselsan, FNSS, Roketsan, Selex gibi savunma sanayisine hizmet eden firmaların onaylı tedarikçisi olmakla birlikte, savunma sanayisi dışındaki bir çok firmayla da iş birliği yapmaktadır.

Dinamik ve yenilikçi yapısıyla Ar-Ge ve Ür-Ge birimi, yeni sistem ve ürün geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir. Günümüzde yeni ve kullanılabilir teknolojiler geliştirebilmek ve bunları pazarlanabilir hale getirebilmek büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, araştırma geliştirme ve üretim geliştirme faaliyetlerini yürütmek Teknokar’ın en büyük önceliklerinden biri olmuştur.

Teknokar Ar-Ge Birimi Bilkent Cyberpark’ta yer alan ofisinde RF tasarım, anten tasarımı ve donanım/elektronik kart tasarımı üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Teknokar ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi , OHSAS 18001 İSG Yönetim sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve AS9100 Havacılık Yönetimi belgelerine sahiptir.

Teknokar, bünyesinde üretilen ürünlerin ara kontrol ve son kalite kontrollerinde, standartları karşılaması amacıyla elektriksel testlere tabi tutmaktadır. IPC standardı ve müşteri istekleri doğrultusunda her türlü elektriksel ve mekanik testi yapabilme yeteneğine sahiptir.

Teknokar, Savunma ve Havacılık Sanayisi’ne sağladığı ürün ve hizmetlerde kullanılan tüm bilgi varlıklarını korumayı, mevcut ve oluşabilecek riskleri yöneterek bilgi güvenliğini sürekli olarak iyileştirmeyi, geliştirmeyi ve tüm çalışanlarında bilgi güvenliği farkındalığını arttırmayı amaçlar. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standardı ve düzenlemelerine uymayı taahhüt eder.

Teknokar kurulduğu günden bugüne her daim öncelikle kalite, müşteri ve verimlilik odaklı üretimi benimsemiştir.

Büyümeyi hedefleyen bir aile şirketi olarak, insana ve bilgiye yatırım yapan Teknokar, sürekli gelişip günümüzde ve gelecekte de sektöründe öncü, aranan bir firma olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir.

Sağlıklı büyüme hedefine bağlı olarak, CGS Center ile kurumsallaşma ve kurumsal yönetim konularında çalışmaya başlamıştır. Çalışmalar çerçevesinde Teknokar’ın organizasyonu, büyüme hedefleri doğrultusunda yeniden yapılandırılmış, gerekli sistemler kurulmuş ve kurumsal yönetim çerçevesinde yönetim kuruluna işlerlik kazandırılması çalışmaları yürütülmüştür.

Bu başarı hikayesinin başrol oyuncularından Teknokar’ın kurucularından ve Genel Müdürü Necla Yılmaz’a neden savunma sanayisini seçtiğini, savunma sanayisinde hızla büyüyen bir şirket olmanın sırrını ve Türkiye’de girişimci ve aynı zamanda kadın lider olmanın zorluklarını sorduk.


Sayın Necla Yılmaz’a verdiği içten cevapları için çok teşekkür ediyoruz.

Share:

Leave a reply