BültenPiyasadan Haberler

Piyasadan Haberler

Ford Otosan’ın kârı beklentileri aştı

Ford Otosan’ın 2021 net kârı beklentileri aşarak 8,8 milyar TL olarak gerçekleşirken, şirketin yurtdışı satışlarındaki güçlü seyir net kârdaki yükselişte etkili oldu.Ford Otosan’ın 2021 net kârı 6,69 milyar TL’lik beklentiyi aşarak 8,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirket 2021 yılında satış gelirlerini bir önceki döneme göre yüzde 44 artırarak 71,1 milyar TL’ye çıkardı.Yurt dışı satışlarını yüzde 57 artırarak 54,5 milyar TL’ye çıkaran Ford Otomotiv, yurtiçi satışlarını ise yüzde 12 artırarak 16,5 milyar TL’ye çıkarttı. Şirketin faaliyet kârı ise geçen yıla göre yüzde 96 artarak 9,4 milyar TL oldu.

https://www.bloomberght.com/ford-otosan-in-kri-beklentileri-asti-2298934

 

SPK, 3 şirketin halka arzını onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Investco Holding, Koleksiyon Mobilya ve Hitit Bilgisayar’ın halka arz başvurularına onay verdi. SPK haftalık bültenine göre kurul, İnvestco Holdingin pay başına 24 lira, Koleksiyon Mobilya’nın pay başına 1,45 liradan, Hitit Bilgisayar’ın pay başına 11,50-12,50 lira fiyat aralığından halka arzını onayladı.Kurul, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 85 milyon lira bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin 2,5 milyar lira, Arçelik A.Ş.’nin 1 milyar dolar borçlanma aracı başvurusunu onayladı.

https://www.bloomberght.com/spk-3-sirketin-halka-arzini-onayladi-2299196

 

AMB Başkanı Lagarde’dan yüksek enflasyona ilişkin açıklama

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, enflasyondaki artışın enerji fiyatlarından kaynaklandığını, enflasyonun yakın gelecekte yüksek kalacağını söyledi.Euro Bölgesi’nde hızla yayılan Omikron varyantı ve alınan tedbirler nedeniyle büyüme hızının yavaşladığını anlatan Lagarde, “Arz darboğazları ve yüksek enerji maliyetleri gibi etkenlerin kısa vadede ekonomik aktiviteyi azaltması bekleniyor.” diye konuştu.

https://www.bloomberght.com/amb-baskani-lagardedan-yuksek-enflasyona-iliskin-aciklama-2298835

 

ABD’de imalat sanayi PMI Şubat’ta beklentileri geride bıraktı

ABD’de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Şubat’ta aylık bazda 2 puan artışla 57,5’e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi. Uluslararası finansal araştırma kuruluşu IHS Markit, ABD’nin şubat ayına ilişkin imalat, hizmet ve bileşik PMI öncü verilerini açıkladı.Buna göre, imalat sanayi PMI, Şubat’ta bir önceki aya kıyasla 2 puan artarak 57,5 değerine yükseldi.Bu dönemde piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösteren endeksin 56 değerini alması bekleniyordu. Şubat’ta 2 ayın en yüksek seviyesini gören endeks, Ocak’ta 55,5 olarak kaydedilmişti.

https://www.bloomberght.com/abd-de-imalat-sanayi-pmi-subat-ta-beklentileri-geride-birakti-2299504

 

AB, Rus devlet tahvillerinin ticaretini yasaklayabilir

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Brüksel’deki daimi temsilcileri, Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerinin kurdukları hükümetleri tanıyan Rusya’ya yaptırım uygulanması konusunda anlaştılar. Daimi temsilciler bugün içinde yeniden bir araya gelerek detayları ele alacaklar.Konuya yakın kaynakların verdileri bilgiye göre Avrupa Birliği üyeleri Rusya’nın devlet tahvillerinin ticaretini yasaklamayı tartışıyorlar. Bunun yanı sıra Rus yönetiminden ve yönetime yakın iş insanlarından yüzlercesine ağır yaptırımlar uygulanması da gündemde. AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları da bugün Paris’te bir araya gelerek Rusya’ya karşı uygulanacak yaptırımları ele alacaklar.

https://www.foreks.com/haber/detay/6214c3c8cff47e0001a5950d/PICNEWS/tr/ab-rus-devlet-tahvillerinin-ticaretini-yasaklayabilir

 

Share:

Leave a reply